Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Δημοτικό Ωδείο Κορυδαλλού - Ο διευθυντής του Ωδείου Νίκος Χριστοδούλου στη Σκάλα του Μιλάνου

ΣΑΒΒΑΤΟ 3-9-2016


Με το έργο «Debussy Πρελούδια - Βιβλίο 2», ένα έργο για ορχήστρα, του Νίκου Χριστοδούλου, μαέστρου, συνθέτη και διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Κορυδαλλού, ανοίγει φέτος την αυλαία του το μεγάλο διεθνές Φεστιβάλ «ΜΙΤΟ Μουσικός Σεπτέμβριος» (MITO Settembre Musica, Μιλάνο- Τορίνο). 


Το έργο του Έλληνα συνθέτη, θα παρουσιαστεί στην Ιταλία, με τη διάσημη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, υπό τη διεύθυνση του Τζαναντρέα Νοσέντα, στις δύο εναρκτήριες συναυλίες που γίνονται στο Θέατρο Ρέτζο του Τορίνο και στη Σκάλα του Μιλάνου, στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου.



«Η διεθνής πορεία και αναγνώριση του μαέστρου και συνθέτη Νίκου Χριστοδούλου αποτελεί τιμή όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για τον Κορυδαλλό, αφού έχει την τύχη να διευθύνει με μεγάλη επιτυχία το Δημοτικό μας Ωδείο τα τελευταία δέκα χρόνια. 
Η εξαιρετική μας συνεργασία, που απορρέει από την κοινή μας αντίληψη για τον πολιτισμό και το ρόλο που μπορεί να έχει η αυτοδιοίκηση στην μουσική παιδεία, έχει αναδείξει το Δημοτικό Ωδείο Κορυδαλλού σε ένα από τα πιο σύγχρονα κέντρα μουσικής παιδείας με υψηλή ποιότητα και ευρύ φάσμα επιλογών. Φίλε Νίκο, θερμά συγχαρητήρια» αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.



Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου, το Δημοτικό Ωδείο Κορυδαλλού έχει πραγματοποιήσει πρωτοποριακές μουσικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή διακεκριμένων σολίστ, μουσικών συνόλων, επιστημόνων και ερευνητών και τη συνεργασία ελληνικών και ευρωπαϊκών φορέων. 

Μεταξύ αυτών, οι εκ-δηλώσεις «Μουσικός Παράδεισος» στο «Σινέ Παράδεισος» με συναυλίες της Καμεράτας, Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής (με μουσική διεύθυνση Νίκου Χριστοδούλου), του Κουαρτέτου Prima Vista της Βαρσοβίας, του Alpha Trio της Κοπεγχάγης, της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας (με διεύθυνση του Λυκούργου Αγγελόπουλου), συναυλιακές εμφανίσεις διακεκριμένων ελλήνων σολίστ και μουσικών. 

Το Δημοτικό Ωδείο οργάνωσε επίσης το διεθνές Συνέδριο Σοπέν και το Συνέδριο Ντεμπισί καθώς επίσης παράλληλες εκθέσεις και συναυλίες, με τη συνεργασία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Πρεσβείας της Πολωνίας, του Εθνικού Ινστιτούτου Σοπέν της Πολωνίας, της Cité de la Musique, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας, της Πρεσβείας της Γαλλίας, του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. 


ΠΗΓΗ: κ.Λαμπρινή Μάνου
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ. ΑΣΠΑΣΙΑ ΜΠΕΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου