Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014



Δαμάσκηνα


    Είναι γνωστά, εδώ και 2.000 χρόνια από τους Ασσύριους. Στη δε, Ευρώπη, τα έφεραν οι σταυροφόροι. Ο Ρωμαίος ιστορικός Πλίνιος έχει αναφερθεί σε κάποιο μεγάλο αριθμό, διαφορετικών ποικιλιών. Τα φρούτα ωριμάζουν σε ποικίλες φάσεις με βυσσινοκόκκινη, κίτρινη και πορτοκαλιά σάρκα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου, για πίτες, τάρτες και κέϊκ, σαν τους καρπούς της άνω εικόνας, κάπου στους Αντίπαξους.

Κείμενο-Φωτ. Ασπασία Μπέτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου