Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ - Η "ΜΕΛΩΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ" ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15-3-2014

Ο Δήμος Αθηναίων, το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών Αθηνών (ACVB) της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων – ΕΑΤΑ, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων – ΟΠΑΝΔΑ καθώς και η Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα έχοντας παραχωρήσει την Αιγίδα τους, συνεργάστηκαν με την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Πεκίνου με σκοπό την διοργάνωση της συναυλίας με τίτλο: «Μελωδία από το Πεκίνο», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Μαρτίου στις 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης»).
Στην συναυλία θα συμμετάσχουν δύο διάσημοι δεξιοτέχνες κινεζικών παραδοσιακών μουσικών οργάνων: ο Wei Zhou και η Jing Yang. Ο Wei Zhou είναι φημισμένος ερμηνευτής του κινεζικού έγχορδου οργάνου έρχου (erhu) και έχει τιμηθεί με τον τίτλο «Πρεσβευτής του Erhu» για τη μεγάλη του προσφορά στην μουσική τόσο στην Κίνα, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η Jing Yang – μαθήτρια του διάσημου δεξιοτέχνη Liu Dehai είναι μια εξαιρετική ερμηνεύτρια του κινεζικού λαούτου (pipa) και είναι γνωστή για την ιδιαίτερη μουσικότητά της.
Οι δύο αυτοί μεγάλοι μουσικοί, με το erhu και την pipa, θα μεταφέρουν νοητά το ακροατήριο στο κλασσικό Πεκίνο, μέσα από παραδοσιακά ακούσματα. Συνοδοιπόροι τους θα είναι ο Κινέζος πιανίστας David Qu και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του διάσημου αρχιμουσικού Ελευθέριου Καλκάνη
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα παραδοσιακής και σύγχρονης κινεζικής μουσικής, αλλά και μεταγραφές γνωστών έργων της δυτικής έντεχνης μουσικής. 
Μέσα από τη συνύπαρξη παραδοσιακών, κλασσικών και σύγχρονων στοιχείων  οι Wei Zhou και Jing Yang θα αποδώσουν την πεμπτουσία της κινεζικής παραδοσιακής μουσικής με έναν έξοχο και εκλεπτυσμένο τρόπο, αναδεικνύοντας παράλληλα το σύγχρονο πολιτιστικό πρόσωπο του Πεκίνου.
Με τον τρόπο αυτό, η μουσική θα αποτελέσει μια γέφυρα μεταξύ των πόλεων του Πεκίνου και της Αθήνας, ταξιδεύοντας το ακροατήριο από την Ακρόπολη στο Σινικό Τείχος και την Απαγορευμένη Πόλη, από τον Παρθενώνα στον Ναό του Ουρανού, στο κλασσικό αλλά και στο σύγχρονο Πεκίνο.  
Η συναυλία με τον τίτλο «Μελωδία από το Πεκίνο» πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας σειράς πολιτιστικών δράσεων που οργανώνεται από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του δήμου Πεκίνου, υπό την αιγίδα του Γραφείου Εξωτερικών υποθέσεων της Κυβέρνησης του Λαού του Δήμου του Πεκίνου. Αντίστοιχες εκδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί ήδη και σε άλλες χώρες όπως: 
ΗΠΑ, Γαλλία, Τσεχία, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία κ.α., με απώτερο σκοπό την ανάδειξη του πολιτισμού του Πεκίνου σε όλο τον κόσμο.   
Για την προμήθεια δωρεάν εισιτήριου παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 6945 449229 & 6945 688252 είτε με την προσέλευση σας στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών απ’ όπου μπορείτε να παραλάβετε το δελτίο εισόδου σας (η διανομή των προσκλήσεων θα ξεκινήσει 2 ώρες πριν το κονσέρτο, δηλαδή στις 18:30).
 
 
Καλλιόπη Ανδριοπούλου
Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων
Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών
City of Athens Convention and Visitors Bureau


ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ . ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου