Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Σφαγή φαλαινών από παράνομα ιαπωνικά φαλαινοθηρικά σε προστατευμένη θαλάσσια περιοχή

ΔΕΥΤΕΡΑ 6-1-2014


Ακτιβιστές κατέγραψαν από ελικόπτερο υλικό με τα νεκρά θηλαστικά .

Υλικό από ιαπωνικά φαλαινοθηρικά που σκοτώνουν φάλαινες σε περιοχή που έχει διεθνώς αναγνωριστεί σαν καταφύγιο στον Νότιο Ωκεανό, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση για την προστασία της θαλάσσιας ζωής, Sea Shepherd.
Τα τρία πλοία της Sea Shepherd προσπάθησαν να απομακρύνουν πέντε ιαπωνικά φαλαινοθηρικά ενώ από το ελικόπτερό τους κατέγραψαν υλικό που δείχνει στο κατάστρωμα ενός τρεις νεκρές ρυγχφάλαινες και ακόμη μια που τεμαχιζόταν. 

Η Sea Shepherd ανέβασε στο διαδίκτυο το υλικό και κατήγγειλε την Ιαπωνία πως για μια ακόμη φορά παραβιάζει διεθνής όρους αλιείας και αγνοεί σημαντικές διατάξεις για την προστασία των ειδών.
Σύμφωνα με την οργάνωση, το φαλαινοθηρικό Nisshin Maru αρχικά εισήλθε στα χωρικά ύδατα της Νέας Ζηλανδίας και έπειτα κατευθύνθηκε στην προστατευμένη ζώνη των φαλαινών του Νοτίου Ωκεανού. 
Αξιωματούχοι της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Αλιείας δήλωσαν ότι αγνοούν την ύπαρξη του θαλάσσιου καταφυγίου και αρνήθηκαν να σχολιάσoυν τις κατηγορίες της οργάνωσης. 
Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας δήλωσε πως η παράνομη δραστηριότητα συνέβη εκτός της δικαιοδοσίας του και όχι σε νερά της χώρας του, καταδίκασε το περιστατικό και κάλεσε ακόμη μια φορά την Ιαπωνία να συμμορφωθεί. 
Ο πρόεδρος της οργάνωσης Sea Shepher δήλωσε πως οι ακτιβιστές τους θα κυνηγήσουν και θα ακολουθούν συνεχώς τα φαλαινοθηρικά ώστε ειρηνικά να επέμβουν όποτε κρίνουν πως ενεργούν παράνομα ενώ σκοπός τους είναι να αποτρέψουν τον αποδεκατισμό των θηλαστικών από την Ιαπωνία για τον οποίο έχει γίνει προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο. 



                     



ΠΗΓΗ. lifo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου