Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013

ΛΕΡΟΣ - Το ηλεκτρονικό περιοδικό Γεωφύλακτο ταξιδεύει στη Λέρο - Πολιτιστικός Αύγουστος στη Λέρο με το Φεστιβάλ των Τριών Φεγγαριών

ΔΕΥΤΕΡΑ 19-8-2013Πολιτιστικός Αύγουστος στη Λέρο με το Φεστιβάλ των Τριών ΦεγγαριώνMε τον καλοκαιρινό τίτλο «Φεστιβάλ των Τριών Φεγγαριών» ανοίγει αυλαία για πρώτη φορά στο νησί της Λέρου, ένα φεστιβάλ που σκοπό έχει να θεσμοθετηθεί στα πολιτιστικά δρώμενα των Δωδεκανήσων.

Καλοκαίρι 2013 λοιπόν, και η Λέρος έχει το δικό της φεστιβάλ με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, και άλλες εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιούνται τις μέρες γύρω από τις πανσελήνους των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου.
Πιο συγκεκριμένα, σε ό, τι αφορά την πιο σπουδαία του καλοκαιριού, εκείνη του Αυγούστου όσοι βρεθούν στο νησί μας, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά τις παρακάτω εκδηλώσεις:


Τρίτη 20-8-2013, ώρα 21:15


«Η σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου.
Θεατρική παράσταση από τη Θεατρική ομάδα Λέρου Η αγωνία ενός ανθρώπου για τη μοναξιά, τη ζωή που λιγοστεύει, την ερωτική επιθυμία, την παρηγοριά της μνήμης αλλά και την παρηγοριά της τέχνης. Ένας μονόλογος που συμπυκνώνει την εμπειρία ολόκληρης της ζωής, την απόγνωση και την ομορφιά της. Μια παράσταση για τον έρωτα, τη ζωή και το θάνατο. Γυναίκα με τα μαύρα: Φανή Ιωαννίδου Νέος: Αντώνης Γιαννακός Στο πιάνο η: Κατερίνα Μαυρουδή Σκηνοθεσία: Λευτέρης Διαμαντάρας Σκηνογραφία: Ρένα Φιλιππίδου Στο γκρεμισμένο κτίριο της Μερικιάς. Είσοδος ελεύθερη


Τετάρτη 21-8-2013, ώρα 21:15


Συναυλία με τους «Χαίνηδες» Γήπεδο Γυμνασίου-Λυκείου Πλατάνου
Οι Χαΐνηδες δε φιλοδοξούν να δώσουν απαντήσεις, αλλά να θέσουν με σαφή κι ευφάνταστο τρόπο τα οικουμενικά και αιώνια ρωτήματα.
Η εύρεση της αλήθειας είναι προσωπική διαδρομή του καθενός, καθώς βουτά στον ωκεανό της συλλογικής ύπαρξης.
Η 9-μελής μπάντα των Χαΐνηδων σμίγει τόπους και χρόνους, ρυθμούς και ηχοχρώματα, συμβάλλοντας έτσι στο ιερό ΧΑΟΣ που είναι η μόνη πηγή δημιουργίας και αυτο-οργάνωσης. Η μουσική ομάδα Χαΐνηδες αποτελεί ένα ανοιχτό σύνολο, που ανακαλύπτει μουσικούς δρόμους από την Κρήτη ως τη Μικρασία και από την Ανατολή πάλι πίσω στα Βαλκάνια.
Ακολουθώντας μουσικά μονοπάτια, οι Χαΐνηδες τολμούν και δημιουργούν νέες μουσικές και λόγους, που παρουσιάζουν μεστά τον πληθωρικό πόθο της ζωής, την αίσθηση του ωραίου ή του χαμένου. Ο έρωτας και ο θάνατος, οι υπέρτατες δυνάμεις, αποτυπώνονται σε μέτρο και ορίζουν «…όλα όσα είδες και έχεις ποθήσει και όσα ποτέ δε δεις».
Τους Χαΐνηδες αποτελούν οι: Δ. Αποστολάκης: λύρα, φωνή, Δ. Ζαχαριουδάκης: κιθάρα, φωνή, Μ. Κώτη: φωνή, Δ. Μπρέντας: κλαρίνο, γκάιντα, καβάλ, νέι, Μ. Νικόπουλος: λαούτο, μαντολίνο, μπουζούκι, Α. Νόνης: κρουστά, πιάνο Α. Σκαμνάκης: μπάσο, Τ. Κανέλλος: ντράμς, K. Αντωνίου: ηλεκτρική κιθάρα


Πέμπτη 22-8-2013, ώρα 21:15


Το ηλεκτρονικό περιοδικό Γεωφύλακτο (http://geofylakto.blogspot.gr/) ταξιδεύει στη Λέρο με την έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Καββαδία, με θέμα «Πινελιές στον κόσμο», ομιλίες και βιντεοπροβολές από το αρχείο τους. Πλατεία Σοφούλη στην Αγία Μαρίνα 
 Είσοδος ελεύθερη

ΠΗΓΗ.  lerosnews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου