Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Επιτυχείς οι μεταφυτεύσεις των δέντρων της Πλατείας
Ελευθερίας σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης

Γραφείο τύπου Δήμου Κορυδαλλού ( press@korydallos.gr) 


Τριάντα έξι μεγάλα δέντρα της Πλατείας Ελευθερίας, ύψους από ένα έως δέκα μέτρα, μεταφυτεύτηκαν, όπως προέβλεπε το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη με την Αττικό Μετρό ύστερα από απαίτηση του Δήμου Κορυδαλλού. Η εταιρεία ανέλαβε την υποχρέωση και το κόστος της μεταφοράς των μεγάλων δέντρων της πλατείας, πριν την έναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου σταθμού Μετρό, ενώ την επίβλεψη των εργασιών είχε η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου η οποία και υπέδειξε τα σημεία που θα φυτευτούν τα δέντρα.


 Οι μεταφυτεύσεις των φοινικοειδών ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο ενώ τα πλατάνια μεταφυτεύθηκαν τον Νοέμβριο, που ήταν και οι κατάλληλες περίοδοι μεταφύτευσής τους.



Τα δέντρα - τα οποία με την απαραίτητη φροντίδα έχουν ήδη προσαρμοστεί στο νέο τους περιβάλλον και αναπτύσσονται κανονικά - βρίσκονται πια στις πλατείες Αγ. Γεωργίου, Ελ. Βενιζέλου, Αλησμόνητων Πατρίδων, Χειμμάρας και Ηλείας δίπλα στην παιδική χαρά, στα τρίγωνα Καραολή και Δημητρίου και Αγ. Μαρίνας και στον προαύλιο χώρο του 5ου Δημοτικού Σχολείου.




 
Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, συνεχάρη τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Πρασίνου, τονίζοντας ότι η απόλυτα επιτυχής μεταφύτευση, οφείλεται όχι μόνο στην θέληση και την επιστημονική επάρκεια τους, αλλά και στην πραγματική αγάπη και φροντίδα τους για το πράσινο της πόλης. «Η Υπηρεσία πρασίνου», τόνισε, «υλοποιεί την πολιτική της δημοτικής αρχής για την προστασία και την αύξηση του αστικού πρασίνου, και με τις γνώσεις της γίνεται αρωγός σε κάθε δράση και προσπάθεια μας».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου