Κυριακή 12 Μαΐου 2013


Φαϊ !



    Σκορπιουδάκια μαζεμένα από τα χωράφια και μετά αλευρωμένα για το τηγάνι, αποτελούν τον εκλεκτό μεζέ που συνοδεύει το επίσημο γεύμα των Κινέζων. Πάραυτα, μπαίνουν και στα χάμπουργκερ. Ο σκορπιός είναι το όνομα με το οποίο χαρακτηρίζονται διάφορα γένη αρθροπόδων, της τάξης των σκορπιονιδών και της ομοταξίας των αραχνιδίων. Απαντώνται δε, ως ωοτόκοι σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Κίνα ό,τι πετάει ή κινείται, τρώγεται. Εδώ, στο γνωστό λιμάνι Γκουάν Τζου, στην αγορά (φωτ.) της Ν.Κίνας της Καντόνα, των ναυτικών και του ποιητή Καββαδία.

Κείμενο: Ασπασία Μπέτα  -  Φωτ. Νίκος Καββαδίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου